fbpx
Facebook Pagelike Widget

Minister Volksgezondheid wil continuering goede relatie met Brazilië

GFC NIEUWS- “Ik kan u zeggen dat ik bereid ben om onze goede relatie te continueren”, aldus minister Amar Ramadhin tijdens een bezoek van de ambassadeur van Brazilië, Laudemar Aguiar.

Tijdens het gesprek somde de ambassadeur de diverse projecten op die zij de afgelopen periode gehad hebben met het ministerie van Volksgezondheid. Enkele projecten waaraan Brazilië steun verleend heeft zijn: het Malaria Project en het HIV/Aids programma.

Recentelijk heeft de Braziliaanse Overheid mede namens de United Nations World Food Programme (WFP) en de Pan American Health Organization (PAHO) een ambulance toegezegd aan Suriname.

Volgens de ambassadeur is het de bedoeling om met iedere minister een gesprek aan te gaan om zodoende na te gaan welke projecten zij gecontinueerd wensen te zien en welke nieuwe project verzoeken zij hebben, waarna de informatie naar Brazilië doorgespeeld wordt en er hierdoor nieuwe projecten voortvloeien uit de samenwerking Brazilië-Suriname.

Ondanks het vraagstuk niet een directe aangelegenheid is van het Ministerie van Volksgezondheid, sprak de ambassadeur de hoop uit dat de legalisatie van Brazilianen die in Suriname gevestigd zijn ook wordt aangepakt. Hierdoor kunnen zij legaal werken waardoor het gemakkelijk wordt om toegang te krijgen tot de gezondheidszorg.

De bewindsman gaf aan bereid te zijn samen te werken om zodoende meer innovatieve projecten te creëren waaraan beide landen baat bij hebben. Hij suggereerde dat de afleveringen van het Covid-19 Journaal dat momenteel in het Nederlands verzorgd wordt, ter beschikking gesteld kan worden aan de Ambassade om ook vertaald te worden naar het Portugees voor de lokale Brazilianen.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…