fbpx

Minister Volksgezondheid op werkbezoek in Atjoni

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een werkbezoek gebracht aan Atjoni. Zijn bezoek houdt verband met de bouw van een mini-hospitaal, het plaatsen van een printmachine en een verbrandingsoven. Tijdens dit bezoek is de plek waar de verbrandingsoven en mini-hospitaal gebouwd zal worden aangewezen. De printmachine is geplaatst bij de dependance van het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

“De minister was al op Atjoni twee maanden terug, nu is hij terug om ons te bewijzen dat hij ons niet voor de gek heeft gehouden. Hij is gekomen om de plaats te bezichtigen waar het hospitaal gebouwd zal worden, zei NDP-parlementariër Sylvana Afonsoewa.

De minister gaf de garantie dat het hospitaal zal komen. Er gaat gebruikt gemaakt worden van hoofdzakelijk materialen uit het gebied. De arbeiders gaan zij uit de omliggende dorpen halen, en er zal ook trainingen worden verzorgd aan de mensen.

De Medische Zending zal zorg dragen voor de eerstelijnzorg en het hospitaal voor de tweedelijnzorg. Medische Zending zal een belangrijke partner zijn van het hospitaal.

OOK INTERESSANT
25-jarige bromfietser daags na aanrijding overleden in ziekenhuis

Er komt ook een ambulanceboot voor de transport van zieken van de omliggende dorpen naar Atjoni. De boot zal ter plaatse gemaakt worden, en deze zal ingericht worden door deskundigen uit Paramaribo.

Volgens aannemer Djojo is hij tegen december 2019 klaar met de bouw van het hospitaal. Over pakweg vijf weken zal er een aanvang gemaakt worden met de bouw van de hospitaal.

“Lang terug was een ziekenhuis een ver-van-ons-bed-show, nu staan wij op het punt om een ziekenhuis te krijgen in het Boven – Surinamegebied. Er zullen zeker meer projecten komen, twee van de projecten die ik nog kan noemen zijn de aanmeerplaats en het verfraaien van Atjoni,” haalde de burgervader aan.(GFC)