fbpx

Minister Volksgezondheid legt vruchtbaar bezoek aan Cuba af

GFC NIEUWS-De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft samen met zijn collega-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, een bezoek gebracht aan Cuba.

Tijdens het bezoek, dat van 21 tot en met 24 juli duurde, hebben werkbesprekingen plaatsgevonden met verschillende Cubaanse autoriteiten, waaronder de Cubaanse minister van Volksgezondheid, José Angel Portal Miranda.

Het werkbezoek stond eveneens in het teken van de verdere verdieping van de samenwerking tussen Suriname en Cuba, waarbij afspraken gemaakt zijn die op korte termijn zullen worden uitgevoerd.

Beide ministers, vergezeld van de Surinaamse ambassadeur te Cuba ,Marciano Edgar Armaketo, werden in de gelegenheid gesteld diverse gezondheidscentra in Havana te bezoeken.

Behalve een uitgebreide presentatie over het functioneren van deze centra, waar medische studenten in de gelegenheid worden gesteld om zowel de theoretische als de praktische ervaringen op te doen, kreeg de delegatie ook een rondleiding.

BEKIJK OOK
Derde speciale vergadering CARICOM geleid door president Santokhi

De Surinaamse delegatie was zeer onder de indruk van de progressie en dienstverlening in de Cubaanse gezondheidssector.

Tenslotte heeft minister Elias tijdens diens bezoek aan ELAM (Latin American School of Medicine), alwaar onze medische studenten worden opgeleid, een onderhoud gehad met de acht Surinaamse studenten die hun studie succesvol hebben afgerond en die binnenkort hun krachten zullen geven in ons land.

De studenten waren enthousiast en vereerd met dit bezoek en maakten van de gelegenheid gebruik om persoonlijk met de minister over enkele zaken van gedachten te wisselen.

Tijdens deze succesvolle missie benadrukten beide Gezondheidsministers de samenwerking en ondersteuning naar elkaar toe.