fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Minister Tsang voorstander participatie private sector op CSME

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme is groot voorstander van participatie van de private sector tijdens meetings van de Caricom Single Market & Economy (CSME). De bewindsman reageert naar aanleiding van de participatie van de private sector tijdens de recente CSME-meeting op 3 en 4 december in Trinidad & Tobago.

Deze meeting hebben Caricom-leiders speciaal belegd om zich te buigen over de toekomst en om het functioneren van CSME te verbeteren. De minister heeft ook deel uitgemaakt van de delegatie die namens Suriname heeft geparticipeerd.

Dat de private sector ook wordt uitgenodigd voor CSME-meetings heeft allemaal te maken met de nieuwe aanpak van de prime minister Mia Mottley van Barbados. “Een mevrouw die heel pragmatisch te werk gaat. Ik ben van mening dat we die weg op moeten gaan en de private sector moeten consulteren”. Minister Tsang is van oordeel dat de ondernemers in de gelegenheid gesteld moeten worden hun knelpunten aan te kaarten.

OOK INTERESSANT
SWM-directeur garandeert dat kraanwater Brokopondo niet gecontamineerd is

“Wij als overheden van de Caricom-lidstaten moeten alleen maar faciliteren”.De gedachte achter CSME is dat je beter handel moet kunnen drijven, het bevorderen van vrij verkeer voor personen en diensten. “Dat zijn dingen die wij stuk voor stuk zullen moeten aanpakken willen we succesvol zijn binnen CSME”, aldus minister Tsang.

De minister zegt dat voor Suriname een van de prioriteiten is de connectiviteit. Suriname is het meest oostelijk en zuidelijk land binnen de Caricom-gemeenschap. Dat komt minder gunstig uit, “maar wij hebben intussen een route aangelegd naar Cuba. Als wij een tussenstop maken bij andere lid-landen zullen zij dat omarmen.

Het is voor Suriname van eminent belang de connectiviteit opgang te brengen in het belang van de handel en toerisme”. Ook op het gebied van het maritiem verkeer zullen mogelijkheden samen met lid-landen bekeken moeten worden.(GFC)