fbpx

Minister Tsang: “Redi Doti heeft grote potentie toerismesector”

Het Suriname Heritage Festival seizoen is vorig weekend op spectaculaire wijze afgesloten met twee nieuwe activiteiten te Redi Dotie en Klaaskreek. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) zegt ingenomen te zijn met deze stap van de Stichting Suriname Heritage Festival en het dorpsbestuur van Redi Doti en omgeving. Hij merkt op dat de omgeving heel veel potentie heeft voor wat de toerismesector betreft. Zo behoort hun cultuur de ananasteelt en de recreatiemogelijkheden tot enkele hiervan.

Sherida Mormom, voorzitter van de stichting, benadrukte dat de organisatie gaat voor gemeenschapsontwikkeling. Vandaar dat deze zevende editie ook als doel had, het stimuleren van innovatie en creativiteit van ondernemers.

De boeren van Redi Doti en omgeving zijn met de verwerking van de ananas een nieuwe fase van ontwikkeling ingegaan. Dit blijkt uit het feit dat alleen de oogst van Redi Doti en Piere Kondre voor dit jaar vijf maal meer is dan 2016.

BEKIJK OOK
Santokhi: “Volk leiden op pad van welzijn en welvaart”

In 2016 was de oogst 20.000 kg, in 2017 was de oogst al verdubbeld naar 40.000 kg en voor 2018 is de oogst gesteld op 100.000kg. Tijdens het Nana Fest werden diverse producten van Ananas als ook de typische Inheemse cultuur uitingen aan bezoekers tentoongesteld. Nana is een Caraib woord voor Ananas.

Na het officieel gedeelte kreeg de bewindsman een rondleiding langs de verschillende stands en bracht later op de dag ook een bezoek aan het festival te Klaaskreek.(GFC)