fbpx

Minister Tsang ontvangt ambassadeurs Maleisië, Sri Lanka en Roemenië

Minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft de ambassadeurs van Maleisië, Sri Lanka en Roemenië respectievelijk Lim Juay Jin, Musthafa Mohamed Jaffeer en Stefan Mera ontvangen.

Business Partnerschappen

Tijdens het kennismakingsbezoek met de ambassadeur van Maleisië gaf de HI&T- minister Tsang aan, dat Suriname behoefte heeft aan nieuwe exportmarkten en investeerders voor food processing in Suriname.

Ook de toerismesector kwam ter sprake daar de ambassadeur voorhield dat zijn land een trekpleister is voor toeristen. Hij stelde voor een roadmap samen te stellen en aan te geven in welke sectoren en gebieden Suriname assistentie behoeft.

Met betrekking tot Sri Lanka vroeg de minister de ambassadeur om Suriname
technische assistentie te verlenen voor het opnieuw ontwikkelen van de balata industrie, daar de ambassadeur aangaf dat rubber één van de belangrijkste exportproduct is van zijn land.

Minister Tsang wees erop, dat Suriname een groot oerwoud heeft met veel bolletriebomen waarvan vroeger rubber werd vervaardigd. Tevens vroeg de bewindsman of Sri Lanka haar kennis en kunde op ICT- gebied met Suriname kan delen.

BEKIJK OOK
Nationale Commissie Decent Work geïnstalleerd voor vlotte uitvoering derde DWCP

Minister Tsang was ook vereerd met het bezoek van de ambassadeur van Roemenië en sprak de hoop uit dat Roemeense investeerders ook in Suriname
willen investeren. Ook informeerde de HIT bewindsman over de toerisme sector die hij zo snel op poten wil zetten.

Toerisme wordt gezien als de belangrijkste bron voor diversificatie en groei van de economie van ons land. De ambassadeur gaf aan, dat de deskundigen in zijn land graag technische assistentie kunnen verlenen aan Suriname.

Een andere optie, die de ambassadeur heeft voorgesteld is om zijn Honorair Consul in Suriname te vragen actief mee te werken met het ministerie om projecten te ontwikkelen.

De drie ambassadeurs gaven aan, de relatie met Suriname te verstevigen en te kijken naar mogelijkheden voor het drijven van handel met ons land. De minister van HI&T is zeer ingenomen met de benadering en toezeggingen van de ambassadeurs om ons land te helpen om de economie weer volledig op gang te brengen.(GFC)