fbpx

Minister Tsang ontvangt ambassadeur van Mexico

De minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), Stephen Tsang, heeft de ambassadeur van Mexico, Rosario Molinero woensdag voor een kennismakingsbezoek ontvangen. Tijdens het gesprek zijn de bilaterale relaties tussen Suriname en Mexico besproken, alsook de mogelijkheden die de relaties kunnen bevorderen.

De verschillende projecten op het gebied van Handel en Industrie die aan de orde zijn gekomen zullen door beide partijen worden meegenomen om verder uit te werken. Verder is de wens geopperd om de vliegverbinding tot stand te brengen om het toerismegebeuren in Suriname te stimuleren.

De ambassadeur gaf aan dat zijn land bereid is om hulp aan te bieden in o.a. trainingen en technische assistentie. De bewindsman van HI&T is erg ingenomen met het voorstel en beloofde alle steun en medewerking toe, als het gaat om het Surinaams belang.

BEKIJK OOK
Santokhi: “Volk leiden op pad van welzijn en welvaart”

De HI&T-minister heeft in de afgelopen periode diverse ambassadeurs van verschillende landen, in Suriname voor een kennismakingsbezoek ontvangen. De minister heeft in het kader van de bewustwordingscampagne ‘Suriname Think Tourism’ ook enkele projecten waarmee Toerisme bezig is met de ambassadeurs besproken.

De meest recente uit deze projecten is de ‘One People Festival’ dat vrijdag is gehouden en waaraan verschillende ambassades hebben geparticipeerd.(GFC)