fbpx
Facebook Pagelike Widget

Minister Tosendjojo naar 40ste COTED

De 40ste Council for Trade and Economic Development (COTED) vergadering wordt van 20 tot en met 25 april 2015 in Georgetown, Guyana gehouden. Minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie(HI) neemt namens Suriname deel aan deze vergadering.

Voorafgaand aan de ministeriële vergadering is er op 20 en 21 april 2015 een officials vergadering gehouden, die diverse agendapunten voor de ministers voorbereidt.

Agendapunten

De agendapunten voor deze vergadering zijn onder meer: de CARICOM Single Market and Economy (CSME), het goederenregime zoals de handel in Landbouw producten, de handelsbarrières onderling en de aanvragen voor onderhandelingen.

Verder stonden volgens de Voorlichting van HI op de agenda intellectuele eigendommen en standaarden. Suriname zal tevens ook de rest van de CARICOM – lidlanden informeren over de recente lancering van de Suriname Coalition of Services Industries.

Minister Tosendjojo heeft vóór de 40ste COTED een ontmoeting gehad met de onderminister van Buitenlandse Zaken van de Republiek van Kazakhstan, Yerzhan Ashikbayev. Suriname onderhoudt vanaf 2012 diplomatieke relaties met Kazakhstan.

De onderminister vertoeft in de regio in het kader van de te houden EXPO 2017 Future Energy welke in Astana Kazakhstan gehouden zal worden van 10 juni – 10 september 2017.

Tosendojo wordt bijgestaan door Henna Djosetiko, onderdirecteur Handel en Yvette Rokadji, hoofdstafmedewerker van het ministerie van Handel en Industrie, Farishna Hoeseni-Hassankhan, Caricom deskofficer en Judy Koorndijk, eerste Ambassade Secretaris op de Surinaamse Ambassade in Guyana van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Anil Padarath, ondervoorzitter van de KKF maakt ook deel uit van de delegatie.

De delegatie keert op zaterdag 25 april 2015 terug naar Suriname.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.