fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Minister Somohardjo UNDP erkentelijk voor geboden hulp

GFC NIEUWS- De minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Bronto Somohardjo, heeft als verantwoordelijke van het genderbeleid in Suriname zijn oprechte waardering en dankbaarheid uitgesproken aan de donoren, partners en het EnGenDER-project voor de geboden hulp in de vorm van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PPE) aan Suriname ter bestrijding van Covid-19.
Dit deed de bewindsman tijdens een zoommeeting. Het EnGenDER-project staat voor Enabling, Gender-Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmental Resilience in the Caribbean (EnGenDER) en verbetert de planning, besluitvorming en acties voor gendergevoelige en inclusieve klimaatbestendigheid in negen deelnemende Caribische landen voor in totaal USD $ 15 miljoen.
De COVID-19 pandemie heeft geleid tot een herprogrammering van USD 1.149.000 aan financiering om de Covid-19-response en gendergerelateerd geweld aan te pakken. Deze initiatieven zorgen ervoor dat de algemene doelstelling van het project om genderkwetsbaarheden te verminderen in plaats van te verergeren, wordt bereikt door ervoor te zorgen dat de meest kwetsbaren in de samenleving worden bereikt en ondersteund tijdens en na crises.
De minister gaf aan dat het geboden hulp van onder andere de levering van essentiële producten en persoonlijke beschermingsmiddelen, ook de binnenlandse bevolkingsgroepen in Suriname zullen helpen die aanzienlijk zijn getroffen door het coronavirus.
Twintig organisaties in heel Suriname zijn nu beter uitgerust om de huidige crisis te bestrijden dankzij de tijdige levering van essentiële producten en persoonlijke beschermingsmiddelen, mogelijk gemaakt door de steun van de regering van Canada en de Britse regering.
De EnGenDER-bijdrage heeft de aankoop mogelijk gemaakt van 43.000 chirurgische maskers, 2000 Respirator N95-maskers, 58.500 paar handschoenen, 60 contactloze thermometers, 10 liter hand desinfecteren middel en 300 flessen dispensers voor handdesinfectie en heeft een waarde van US-dollar 65.000.
Dr. Margaret Jones-Williams, plaatsvervangend vertegenwoordiger van UNDP Suriname, merkte in haar opmerkingen op dat de pandemie nog steeds invloed heeft op de levens- en middelen van bestaan. Zij merkte op dat een gezondheidscrisis heel snel een humanitaire crisis en een sociaaleconomische crisis is geworden, die het behalen van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) belemmert, maar tegelijkertijd ook urgenter en noodzakelijker maken.
“We zullen blijven wijzen op het belang van Leaving No One Behind, het bereiken van de SDG’s en het gebruik van PPE ter bestrijding van Covid-19. Dit levert een bijdrage aan SDG 2: Goede gezondheid en welzijn, SDG 5: Gendergelijkheid en SDG 10 over verminderde ongelijkheid.”
Janine Cocker, hoofd Samenwerking en adviseur, bij Global Affairs Canada, verklaarde dat de regering van Canada verheugd is om de regering van Suriname te steunen in haar reactie op de COVID-19-pandemie. “Ik ben blij om nu al te horen dat 300 mannen en 1500 vrouwen en meisjes in het hele land allemaal hebben geprofiteerd van dit bestaande programma dat deel uitmaakt van een alomvattend antwoord dat Canada ondersteunt via het EnGenDER-project”, aldus Cocker.

OOK INTERESSANT
Twee vrouwen op JAP Luchthaven gepakt met cocaïne