fbpx

Minister Somohardjo motiveert leerlingen

GFC NIEUWS- Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft de leerlingen van de I.P.J Berkenveldschool in het kader van het nieuw schooljaar een bezoek gebracht.
De bewindsman vond dit van belang, vanwege de nieuwe situatie op de scholen door COVID-19. Hij sprak de leerlingen moed in om ondanks de nieuwe situatie zich in te zetten om het schooljaar succesvol af te ronden. De Biza-minister geeft aan dat zijn bezoek aan de school onderdeel is van de reeks van bezoeken van regeringsleden aan de verschillende scholen.
“Ik ben blij dat ik de Berkenveld mocht bezoeken met als boodschap aan de leerlingen dat ze vooral op zichzelf en elkaar moeten en gelukkig zijn. We leven nu in een digitale wereld met veel ‘neppigheden’”, aldus minister Somohardjo.
Hij drukte de leerlingen op het hart om dankbaar te zijn dat zij onderwijs kunnen genieten, omdat niet eenieder naar school kan, dit vanwege de moeilijke situatie in het land. Hij spoorde de leerlingen ook aan om pesten achterwege te laten en vooral met respect met elkaar en de leerkrachten om te gaan.
Somohardjo hield de leerlingen voor dat onderwijs met COVID-19 nieuw is voor de gehele wereld en wees vooral op het naleven van de COVID-19-maatregelen, namelijk het opdoen van een mond- en neusbedekking, optimaal wassen en/of ontsmetten van de handen en afstand houden van elkaar.
De bewindsman heeft in dit kader ook een partij mond- en neusbedekking en hand saniters overhandigd aan schooldirecteur Ruth Tolud. Zij toonde zich ingenomen met deze geste van de minister.
De leerlingen Jill Morsen en Argeo Warsosemito vonden het een bijzondere eer dat de bewindsman hun school heeft bezocht. Voor Warsosemito mogen hoogwaardigheidsbekleders dit vaker doen, omdat het de leerlingen een extra motivatie geeft. Voor hen was het even wennen aan de nieuwe situatie. Zij zijn vastberaden om het schooljaar met succes af te ronden.
John Niamut van de afdeling Inspectie VOJ was ook ingenomen met het bezoek van minister Somohardjo. Hij gaf aan dat de inspectie bijzonder blij is dat de bewindsman de leerlingen kwam motiveren.

OOK INTERESSANT
Santokhi leidt 34ste tussentijdse CARICOM-staatshoofdenvergadering