fbpx

Minister Somohardjo maakt kennis met personeelsbond SRS

GFC NIEUWS- In opdracht van president Chandrikapersad Santokhi zijn alle zaken die betrekking hebben op beschikkingen en indiensttredingen van ambtenaren on-hold gezet.
De regering zal wel zoveel als mogelijk gemaakte afspraken proberen na te komen. Dit heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) gezegd tijdens een onderhoud met de personeelsbond van de Stichting Omroep Suriname (SRS).
De bewindsman gaf evenwel aan dat de bond hoopvol moet blijven. Hij vroeg de bond om geduld te betrachten en de regering, die nu pas een maand aanzit, de ruimte te bieden werkbare oplossingen aan te dragen.
Tijdens het kennismakingsgesprek heeft minister Somohardjo de aandachtspunten, die door de personeelsbond zijn aangekaart, aangehoord. Zo is aan de bewindsman gevraagd aandacht te besteden aan de nog niet getekende beschikkingen van personeelsleden. Voorts blijkt, met betrekking tot de bedrijfsvoering, zaken niet zo rooskleurig te zijn.
Bondsvoorzitter Erwin Morgenstond heeft verder aangeven dat conform de statuten de bond ook vertegenwoordigd dient te zijn in de Raad van Toezicht (RvT). Echter is dit niet het geval.
Somohardjo verzekerde de bond dat in samenspraak met vicepresident Ronnie Brunswijk een beleid zal worden uitgestippeld om de SRS tot bloei te laten komen. Hij is te allen tijde bereikbaar om knelpunten te bespreken.
Er zullen vervolggesprekken komen met de personeelsbond om probleempunten opgelost te krijgen.

BEKIJK OOK
Gezin dakloos door brand