fbpx
Minister Somohardjo maakt kennis met personeelsbond SRS

GFC NIEUWS- In opdracht van president Chandrikapersad Santokhi zijn alle zaken die betrekking hebben op beschikkingen en indiensttredingen van ambtenaren on-hold gezet.

De regering zal wel zoveel als mogelijk gemaakte afspraken proberen na te komen. Dit heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) gezegd tijdens een onderhoud met de personeelsbond van de Stichting Omroep Suriname (SRS).

De bewindsman gaf evenwel aan dat de bond hoopvol moet blijven. Hij vroeg de bond om geduld te betrachten en de regering, die nu pas een maand aanzit, de ruimte te bieden werkbare oplossingen aan te dragen.

Tijdens het kennismakingsgesprek heeft minister Somohardjo de aandachtspunten, die door de personeelsbond zijn aangekaart, aangehoord. Zo is aan de bewindsman gevraagd aandacht te besteden aan de nog niet getekende beschikkingen van personeelsleden. Voorts blijkt, met betrekking tot de bedrijfsvoering, zaken niet zo rooskleurig te zijn.

Bondsvoorzitter Erwin Morgenstond heeft verder aangeven dat conform de statuten de bond ook vertegenwoordigd dient te zijn in de Raad van Toezicht (RvT). Echter is dit niet het geval.

Somohardjo verzekerde de bond dat in samenspraak met vicepresident Ronnie Brunswijk een beleid zal worden uitgestippeld om de SRS tot bloei te laten komen. Hij is te allen tijde bereikbaar om knelpunten te bespreken.

Er zullen vervolggesprekken komen met de personeelsbond om probleempunten opgelost te krijgen.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.