fbpx
Minister Somohardjo brengt bezoek aan directoraat Algemene Zaken

GFC NIEUWS- De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Directoraat Algemene Zaken (AlZa) van het ministerie gevestigd aan de Keizerstraat.

Hij werd ontvangen door een zeer enthousiaste AlZa-directeur Renuka Raghoe en haar personeel. Hij kreeg van de directeur een rondleiding op de verschillende afdelingen van het directoraat. Ook maakte hij kennis met de verschillende medewerkers.

AlZa heeft als taak de specifieke zorg voor het functioneren – in personeel en materieel opzicht – van het Kabinet van de President en het Kabinet van de Vicepresident, Voorzitter van de Raad van Ministers en de Hoge Colleges van Staat. Aan deze verantwoordelijkheid wordt op zo optimaal mogelijke wijze invulling gegeven door de Institutionele versterking van dit Directoraat voort te zetten.

Somohardjo is begin deze week gestart met het afleggen van werkbezoeken aan de verschillende directoraten en afdelingen van het ministerie. De bewindsman heeft bij zijn aantreden kenbaar gemaakt dat hij zich onder andere sterk maakt voor het verder tot wasdom brengen van HRM, ordening en actualisering van het overheidspersoneelsbeleid, het optimaliseren, moderniseren van de CBB-dienstverlening naar de gemeenschap toe en het organiseren van goede verkiezingen.

Tenslotte bedankte de Biza-minister de directeur en de personeelsleden voor de warme ontvangst. Hij drukte de mensen op het hart om het goede werk samen met hem voort te zetten.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.