fbpx
Facebook Pagelike Widget

Minister Sewdien installeert bestuur Stichting Experimentele Landbouw

GFC NIEUWS- Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft dinsdag het bestuur geïnstalleerd voor de Stichting Experimentele Landbouw (SEL).

Het nieuw bestuur zal de SEL nieuw leven moeten inblazen. Deze stichting, die is ontstaan uit het “Welvaartsfonds Suriname”, werd opgericht op 30 maart 1955 en heeft als doel het verrichten van landbouw-technisch en economisch onderzoek op het gebied van landbouwbedrijven in Suriname.

Binnen de “agri-business approach” welke minister Sewdien voorstaat, heeft een gedegen onderzoek ter ondersteuning van de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector een centrale plaats. In dit kader wordt gedacht aan innovatieve teelt technieken en testen die worden uitgevoerd ten behoeve van de sector op diverse bodem structuren en het microklimaat.

De SEL heeft in het verleden zich veelal bezig gehouden met rasverbetering onder de verschillende soorten landbouwgewassen en vee. De bestrijding van ziekten en plagen werd allereerst ter hand genomen, alvorens het vee en de gewassen werden vrijgegeven voor verdere teelt door agrariërs. De minister ziet graag dat er weer op deze wijze wordt gewerkt.

Het bestuur kreeg de opdracht mee om na te gaan welke arealen de SEL toebehoren. Eveneens dient een inventarisatie gemaakt te worden van projecten en studies die zijn uitgevoerd door SEL ten behoeve van de sector.

Op basis van deze bevindingen zal worden bepaald hoe verder te gaan met de SEL. Het geïnstalleerde bestuur wordt geleid door Roependra Mahabir als voorzitter. De overige leden zijn Manisha Sewrattan, Mildred Aloina, Kries Matai en Uday Panchoe.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…