fbpx
Minister Sewdien brengt bezoek aan kassenteeltbedrijf H2O Cultivax

GFC NIEUWS- Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft een bezoek gebracht aan het kassenteelt bedrijf H2O Cultivax te Tawajaripolder.

Het bedrijf is in 2017 gestart met de voorbereidingen en vanaf dien is er heel veel tijd, onderzoek, registratie en geld erin geïnvesteerd. De eigenaar Vinod Baldew gaf dan als je een duurzaam landbouwonderneming wilt neerzetten er heel veel aan te pas komt. “We moesten de windrichting bepalen, de snelheden meten, tevens moesten we het PH gehalte en vochtigheid meten en registreren. Dit was van belang om onder andere te weten hoe we de kasten moesten opzetten en waar ze aan moesten voldoen”.

Momenteel legt H2O Cultivax zich toe op onder andere sla, komkommer, tomaat en paprika en worden lokale supermarkten voorzien.

Minister Sewdien kreeg een rondleiding in de kassen. “Het is voor mij een waar genoegen om hier te zijn en te zien wat er allemaal staat, ik verlies de voorbereidingen die eraan vooraf zijn gegaan niet uit het oog.

De heer Baldew en echtgenote gaven aan dat ze alleen niet in staat zullen zijn om aan de export vraag te voldoen. Volgens het echtpaar zijn er rond de 40 kassen nodig om te kunnen exporteren, waarbij elke ondernemer zich toelegd op maximaal 4 gewassen. Samenwerken met collega-bedrijven is dus dringend vereist.

De minister gaf aan alleen ondersteuning te kunnen bieden aan bedrijven die als collectief optreden. “Ik reken op uw toezegging voor het delen van uw kennis en ervaring. Dit is een prachtig voorbeeld om jongeren te stimuleren in de agrarische sector te gaan”.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…