fbpx

Minister Samsoedien reikt grondbeschikkingen uit aan PTC en Schaakbond

‘Een heuglijk moment’, zo omschrijft Melvin Bouva, ondervoorzitter van de Nationale Assemblee(DNA) de uitgifte van grondbeschikkingen aan het Polytechnisch college (PTC) en de schaakbond. De beschikkingen zijn uitgegeven door tussenkomst van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux en die van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo.

De onderwijsminister spreekt van een mijlpaal omdat het hoger technisch kader in ons land gekoesterd moet worden. ‘Vandaag is de grond uitgereikt aan het PTC, dus nu moeten we hard aan het gebouw werken’, richt hij zich tot de directeur van het PTC, Robby Holband.

Volgens directeur Holband zal het plan dat langer dan 2 jaar klaarligt voor het opzetten van een eigen gebouw geüpdate worden, waarna deze aangeboden zal worden aan donateurs die reeds in kaart zijn gebracht. ‘Het wachten was op ons nieuw gebouw’, zucht Holband opgelucht.

Behalve het PTC kan ook de denksport binnenkort starten aan haar eigen gebouw. ‘Het steeds uitkijken naar ruimten voor de activiteiten van de denksport hoeft straks niet meer’ merkt Frank Lo Kim Lin, voorzitter van de Surinaamse Schaakbond op.

Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, ervaart de uitgave van deze beschikkingen als heel belangrijk. ‘We weten al jaar en dag wat het probleem van het PTC is, ze worden steeds bedreigd met uitzetting en dat is niet zo fijn. Onderwijs is prioriteit, dus hadden wij als RGB geen keus dan het college tegemoet te komen’, zegt Samsoedien.(GFC)

Naar meer berichten...