fbpx

Minister Samsoedien ook slachtoffer nep Facebook-account

Van de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, is er ook een vals profiel aangemaakt op Facebook. De laatste tijd zijn er van verschillende ministers valse profielen aangemaakt, welke tot verwarring leidt in de samenleving.

Het aanmaken van een nep Facebook-account door onverlaten, die sociale media op een onverantwoordelijke manier gebruiken, is te betreuren zegt het NII. Op de gemeenschap wordt er een dringend beroep gedaan alert te zijn op sociale media, vooral bij het accepteren van vriendschapsverzoeken.

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?

Eerder heeft ICT-specialist Gardelito Hew a Kee aangegeven dat er zelfs heel weinig te doen is aan dit fenomeen. Volgens hem moeten gebruikers zelf goed nagaan van wie zij een verzoek ontvangen door bijvoorbeeld te letten op eventuele foto’s van de persoon en na te gaan hoeveel (gemeenschappelijke) vrienden aanwezig zijn op zo een profiel. Indien men een vermoeden heeft dat het om een “fake account” gaat, zou men die meteen moeten rapporteren.(GFC)