fbpx
Minister ROM kondigt gecoördineerde aanpak nationaal milieubeleid aan

GFC NIEUWS- Met de instelling van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en ingevolge de taakstelling is het de bedoeling dat er een gecoördineerde aanpak plaatsvindt van de uitvoering van het nationaal milieubeleid.

Dit zal in nauwe samenwerking gebeuren met alle ministeries die milieu gerelateerde taken hebben. Het ministerie vervult in deze een coördinerende en sturende rol en staat daarom een transparante en voorspelbare aanpak voor, zei minister Silvano Tjong-Ahin in De Nationale Assemblee.

Deze aanpak zal zich in het bijzonder volgens de bewindsman ook richten op gemeenschapsparticipatie, waarbij het de bedoeling is om milieubeleid dichterbij de burgerij te brengen. Er zal vooral meer aandacht geschonken worden aan het vergroten van het milieubewustzijn en aan het sluiten van partnerschappen met het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld ter ondersteuning hiervan.

Het ministerie heeft reeds stappen gezet om met nationale en internationale instituten samenwerkingsverbanden aan te gaan ter ondersteuning van het ruimtelijke ordening- en milieubeleid voor een gerichte aanpak van milieuvraagstukken.

‘’Onze aanpak zal zich onderscheiden door meer te doen en overbodige studies te ontwijken. We zijn overrompeld door vele studies, veelal gestuurd vanuit buitenlandse organisaties. We zullen prioriteiten stellen: niet alle milieuproblemen van de wereld moeten per se op onze agenda prijken. Daar hebben we te weinig capaciteit voor. We zullen ook het milieubeleid een zaak van een ieder maken; niet alleen van beleidsmakers, academici en milieu fanaten’’, aldus minister Tjong-Ahin.

Verder is een belangrijk element in de nieuwe aanpak, de koppeling tussen het milieubeleid en de ruimtelijke ordening. Gebieden die bedreigd worden door zeespiegelstijging zullen moeten worden beschermd.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…