fbpx
Minister Ramsaran laat zich informeren over Zorgvervoer Wan Okasi

GFC NIEUWS- Om een beter beeld te krijgen van de activiteiten van Stichting Wan Okasi Zorgvervoer, heeft minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) een bezoek gebracht aan de stichting.

Zijn bezoek vloeide voort uit een eerder kennismakingsbezoek van de stichting aan de minister. Middels een presentatie, verzorgd door de bedrijfsleider van Stichting Wan Okasi Zorgvervoer, Ioan Soeropawiro kreeg de minister inzicht in het doel en de taakstellingen van de organisatie. De stichting zet zich in voor personen met een beperking.

De bewindsman kreeg van de voorzitter van de stichting, Aniel Koendjbiharie, een uiteenzetting van de noden van de stichting. Ook het verhogen van de uitkering voor de mensen met een beperking kwam aan de orde. Koendjbiharie gaf aan dat de stichting met zeer beperkte middelen het hoofd boven water moet houden en heeft daarom aangeklopt voor additionele hulp bij het ministerie Sozavo, zegt Koendjbiharie.

Minister Ramsaran is erg ingenomen met het werk dat door de stichting wordt verricht voor mensen met een beperking en senioren burgers die slecht ter been zijn. Hij sprak zijn waardering hierover uit. De minister gaf te kennen dat het ministerie daar waar mogelijk zeker zal bijdragen in het operationeel houden van de stichting. Samen met zijn staf zal hij kijken op welke wijze het ministerie kan helpen.

Volgens hem hoeft er niet alleen sprake te zijn van financiële hulp, maar kan het ministerie ook inkomen met materiële en immateriële hulp. Het bezoek werd beëindigd met de toezegging op een vervolggesprek tussen het ministerie en de stichting.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.