fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Minister Ramdin ontvangt honorair consul van Israël

GFC NIEUWS- Op 21 november heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, de Honorair Consul van Suriname in de Staat Israël, Joseph Haim Harrosh ontvangen op het ministerie.
Bij dit onderhoud was ook de Minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing aanwezig. De HC vertoeft momenteel in Suriname, op uitnodiging, in verband met 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.
De goede bilaterale banden tussen Suriname en de Staat Israël, die sinds 1976 formeel zijn aangegaan, werden benadrukt, waarbij door Minister Ramdin te kennen werd gegeven dat de Staat Israël een belangrijke partner is voor Suriname ter ondersteuning van onze nationale doelstellingen.
Minister Ramdin complimenteerde de Honorair Consul van Israël met de wijze waarop alle betrokken gemeenschappen in het Midden-Oosten inspanningen getroosten om door middel van dialoog en onderhandeling langlopende conflictsituaties op te lossen. In dit kader feliciteerde de minister via de HC, Israël met de recent gesloten samenwerkingsovereenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten.
De bestaande samenwerking tussen beide landen omvat onder meer onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur, cultuur vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap tussen beide landen.
In specifieke vervolggesprekken, over strategische ontwikkelingsvraagstukken, zal worden gekeken naar verbreding en het diversifiëren van de samenwerking.
De Honorair Consul feliciteerde de totale Surinaamse gemeenschap met de herdenking van 45 jaar Onafhankelijkheid en complimenteerde de Minister met dit heugelijk feit. Hij prees de wijze waarop tolerantie in Suriname wordt beleefd en de wijze waarop de verschillende etnische groepen vreedzaam naast elkaar leven met behoud van de eigen religie, cultuur, traditie en respect voor elkaar. Hij ziet Suriname als een voorbeeld land in de wereld.
Tijdens zijn verblijf in Suriname zal de Honorair Consul ook worden ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi en ontmoetingen hebben met overige Ministers.

OOK INTERESSANT
Voetballer Quincy Promes vervolgd voor smokkel van meer dan 1300 kilo cocaïne