fbpx

Minister Ramdin heeft telefonisch onderhoud met Buza-minister Marokko

GFC NIEUWS- De minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, Nasser Bourita, heeft zondag een telefoongesprek gehad met de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking van Suriname, Albert Ramdin.
Bij die gelegenheid feliciteerde Bourita minister Ramdin met zijn benoeming tot minister van Buitenlandse Zaken en hij wenste hem succes met het verder uitdiepen van de diplomatieke relatie tussen Suriname en Marokko.
De twee bewindslieden spraken hun diepe tevredenheid uit over het niveau dat werd bereikt door de Marokko-Surinaamse relaties en verwelkomden de vruchtbare samenwerking, die tot nu toe leidde tot de realisatie van concrete gezamenlijke projecten.
Zij gaven aan bereid te zijn om de bilaterale samenwerking te versterken, te verrijken en verder te diversifiëren, en benadrukten hun toewijding om concrete projecten uit te voeren die gericht zijn op menselijke ontwikkeling.
Met betrekking tot de Marokkaanse Sahara-kwestie heeft Ramdin het standpunt van Suriname herhaald ten gunste van de toezegging van Marokko om een ​​vreedzame en consensuele politieke oplossing te bereiken, binnen het kader van de Marokkaanse soevereiniteit en zijn territoriale integriteit.
Bourita nodigde zijn Surinaamse ambtgenoot uit om voor het einde van het jaar een officieel bezoek aan Marokko te brengen om een ​​nieuwe routekaart te ondertekenen en nieuwe mogelijkheden voor voortdurende samenwerking te identificeren.

BEKIJK OOK
NH voert in samenwerking met EBS driedaagse missie te Godoholo uit