fbpx
Minister Ramadhin wenst Jaleyah Jubithana beterschap toe

GFC NIEUWS- De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft tijdens zijn oriëntatiebezoek aan de Johan Adolf Pengel International Airport de moeder en familie van Jaleyah Jubithana beterschap toegewenst.

Dit kindje gaat voor behandeling naar Colombia. De bewindsman vroeg om vanuit Colombia in contact te blijven.

Het ministerie van Volksgezondheid is sinds de vorige week bezig voorbereidingen te plegen voor 19 patiënten die voor behandeling naar Colombia moeten. De patiënten, die reeds maandenlang wachtende zijn op hun vertrek, konden dat niet vanwege het gesloten luchtruim aldaar en de ongunstige Covid-19-situatie in beide landen.

In feite zouden alle 19 personen zaterdag naar Colombia vertrekken, met een humanitaire vlucht, een charter door Seismic, contractor van Staatsolie. Helaas heeft deze vlucht geen voortgang gevonden. Het zal de komende week uitgevoerd worden.

Zeven personen keerden terug naar Suriname met dezelfde vlucht. Zij hebben in Colombia ook een behandeling ondergaan, maar konden vanwege het gesloten luchtruim niet eerder naar Suriname terugreizen.

Dankzij de inzet van het ministerie van Volksgezondheid en Seismic, die deze mensen kosteloos heeft getransporteerd vanuit Colombia, zijn de Surinamers terug bij hun familie.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…