fbpx
Minister Ramadhin roept samenleving op maatregelen te respecteren

GFC NIEUWS- De maatregelen die getroffen zijn door de regering zijn er om ademruimte te bieden aan het gezondheidssysteem zodat personen die getroffen worden door dit virus, de beste zorg krijgen.

Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de persconferentie van het Outbreak Managementteam. De bewindsman benadrukte dat de maatregelen, die opgenomen zijn in een presidentieel besluit, opgevolgd dienen te worden door de samenleving.

Volgens de minister wordt het een probleem wanneer Suriname het punt nadert dat de beste zorg niet gegarandeerd is omdat het zorgsysteem overbelast is. Ofschoon het gros van de samenleving de maatregelen in acht neemt merkt de bewindsman op dat er grote groepen zijn die geen acht slaan op de instructies. Geconstateerd wordt dat het nog te druk is op straat en nog veel mensen rondhangen.

Om de gemeenschap verder te beschermen kondigde de minister het ontwikkelen van protocollen en het opvoeren van de communicatie aan. De protocollen, niet te verwarren met tips, zullen dienen als leidraad om het leven van de burger veilig te maken. Er wordt hard gewerkt om deze protocollen gauw af te hebben. Deze worden verdeeld in twee hoofdgroepen te weten de zorg- en de niet zorgsector.

Via communicatie zal het bewustzijn bij de totale gemeenschap worden opgeschroefd. Het zal een ieders verantwoordelijkheid zijn om het aantal besmettingen terug te dringen, zei minister Ramadhin. Hij benadrukt dat Suriname tegen zijn opname capaciteit aan zit. Bij het Wanica Regionaal Ziekenhuis is een tent opgezet die opvang aan 100 Covid-patiënten biedt.

De komende week zal gesproken worden met de directies van het ziekenhuis om na te gaan op welke wijze de opvangcapaciteit op een verantwoorde manier kan worden opgevoerd.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.