fbpx
Minister Ramadhin op oriëntatiebezoek bij Regionaal Streekziekenhuis Wanica

GFC NIEUWS- In de strijd tegen Covid-19 is het Regionaal Streekziekenhuis Wanica (RSW) momenteel een van de belangrijkste ziekenhuizen in ons land.

Reden genoeg voor de nieuwbakken Volksgezondheid minister, Amar Ramadhin, in deze fase een oriëntatie bezoek aan de instelling te brengen.

De minister kreeg een rondleiding in het ziekenhuis, onder begeleiding van de Algemeen Directeur van het ziekenhuis, Jason van Genderen.

Tijdens deze rondleiding koos de minister ervoor om de patiënten op de Intensive Care Unit (ICU) moed in te spreken. Daarnaast bekeek hij ook de cijfers waaruit er geconstateerd mag worden dat Suriname, in het bijzonder het Wanica ziekenhuis, een goede job doet dit gevaarlijke virus tegen te werken.

Er zijn in totaal 555 mensen opgenomen met het coronavirus in het ziekenhuis, waarvan 165 genezen zijn en de rest in een betere staat naar andere ziekenhuizen zijn gestuurd.

Ook zijn er in totaal 26 patiënten op de Intensive Care opgenomen en daarvan zijn 17 patiënten tot een betere staat geholpen, de resterende 9 hebben het helaas niet gehaald. Op het moment zijn er 70 patiënten opgenomen. “Ik denk dat het ziekenhuis met deze statistieken zijn rol heeft bewezen”, aldus de algemeen directeur.

Van Genderen heeft middels een presentatie de toekomstplannen die het ziekenhuis wilt verwezenlijken, met de minister en zijn team gedeeld. Vanwege Covid-19 is het noodzakelijk die plannen in de wacht te zetten.

De minister gaf aan dat het jong managementteam van het ziekenhuis het eerste was dat hem opviel toen hij het ziekenhuis binnenstapte. Hij gaf aan ook dankbaar te zijn voor de vrijwilligers die zich in de strijd tegen Covid-19 hebben ingezet. Hij is blij met de zorg die geboden wordt en de daadkracht van de werkers in het ziekenhuis en moedigde ze ook aan om zich te blijven inzetten voor het welzijn van de Surinaamse samenleving. Aan het einde overhandigde de minister een gift aan het ziekenhuis.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…