Minister Ramadhin ontvangt tweede Covid-19-prikje

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdag zijn tweede Covid-19- prikje ontvangen.

Hiermee werd officieel de Nationale Covid-19 vaccinatiecampagne voortgezet bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De minister liet weten dat hij na het eerste prikje geen bijzondere klachten had en dat eenieder die de tweede prik genomen heeft volgens de literatuur de optimale bescherming heeft.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zo snel mogelijk merendeel Surinamers vaccineren is enige oplossing om uit coronaellende te komen

“Ik wil die volledige bescherming hebben voor mezelf omdat ik besef dat bij een niet optimale bescherming of geen bescherming de risico’s groot zijn”, aldus de bewindsman.

Desondanks is het van eminent belang dat zij die hun tweede prikje gehad hebben nog steeds de maatregelen in acht houden om de kans voor overdracht aan zij die het vaccin nog niet hebben te minimaliseren.

Intussen zijn er al 40.000 mensen gevaccineerd met de eerste prik en zit het in de bedoeling dat deze groep de tweede prik krijgt waardoor er gesteld kan worden dat 10 procent van de samenleving optimaal beschermd is tegen Covid-19.

Overige berichten