Minister Ramadhin kondigt fondswerving Covid-19-vaccin aan

GFC NIEUWSREDACTIE- De aanschaf van het vaccin en vaccinatie tegen Covid-19 zal met een landelijke strategie geschieden.
Besloten is daarom dat er een landelijk fonds zal worden opgericht, waarbij met de gezamenlijke inspanning van de overheid, het bedrijfsleven en stakeholders aan fondswerving gedaan zal worden.
Dit besluit is voortgevloeid uit een ontmoeting op 19 januari tussen president Chandrikapersad Santokhi en de minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).
Minister Ramadhin deelt mee dat er op 18 januari overleg is gevoerd met verschillende stakeholders, investeerders, verzekeringsmaatschappijen, de goudmaatschappijen en het bedrijfsleven. Zij zijn in ieder geval bereid is om aan lokale fondswerving te doen, hetgeen door de regering wordt geaccepteerd.
Ramadhin: “We weten dat het ook belangrijk is dat we de fondsen beschikbaar moeten hebben zodra wij meer geld nodig zullen hebben om vaccins te kopen.” Volgens de bewindsman bevindt de regering zich momenteel in dat traject.
“We hebben geld nodig om in ieder geval onze financiële positie te verzekeren, daardoor kan je beter onderhandelen met potentiële leveranciers van vaccins. Dat is al eerst belangrijk”, zegt de bewindsman.
Hij stelt dat de fondswerving mogelijk zal kunnen geschieden via een landelijke fundraisingscampagne en dat het fonds beheerd kan worden door het bedrijfsleven en de overheid, waardoor er transparantie is.