Minister Ramadhin geeft weer hoop: ‘Suriname al dit jaar uit de coronacrisis’

GFC NIEUWSREDACTIE-  De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin geeft hoop aan ons land met de bijzondere mededeling dat er gemikt wordt op het geven van 4000 vaccinatieprikjes per dag.

Als er de komende maanden in dat tempo wordt geprikt, is Suriname nog dit jaar voor het grootste gedeelte uit de coronacrisis.

De ingrijpende lockdowns kunnen dan zeker opgeheven worden, er zullen minder sterven aan Covid, de druk op de zorg zal afnemen en kunnen wij zoetjes aan weer naar het oude normaal terugkeren.

Dat laat het het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief KSVC)aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Regering Suriname in paniek! Roadblocks plaatsen is absurd, wij leven niet in Noord- Korea

“De enige route op dit moment om uit de coronacrisis te geraken is, zoals wij al sinds vorig jaar propageren, het zo snel mogelijk massaal inenten van de gemeenschap. Daarmee zijn wij veel te laat begonnen”, stelt het KSVC.

Het KSVC stoort zich ook aan de desinformatie over prikjes die op sociale media circuleert. Het VrouwenCollectief is van mening dat de overheid te weinig acties onderneemt om verzinsels die rondgaan te ontkrachten.

“Door de totaal verkeerde informatie die circuleert binnen de gemeenschap neemt de prikbereidheid in Suriname sterk af. De regering moest al maanden geleden deze onzin agressief ontkrachten”.

“Tot op heden merken wij dat kwetsbaren in ons land nog steeds op het verkeerde been worden gezet en zich niet willen laten inenten, met voor sommigen fatale gevolgen. Deze groep ongevaccineerden draagt ook bij aan het toenemen van het aantal infecties”, aldus het VrouwenCollectief.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten