fbpx
Minister Ramadhin brengt bezoek aan Bureau Dak- en Thuislozen

GFC NIEUWS- De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft een bezoek gebracht aan het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) te Latour.

In de maand oktober was er reeds een onderhoud met de bond van het bureau, waarbij minister Ramadhin geïnformeerd werd over de stand van zaken. Tijdens dit onderhoud gaf de minister te kennen een werkbezoek aan het Bureau Dak- en Thuislozen te zullen brengen, waarbij de wens is dat er een duidelijke organisatiestructuur moet worden opgezet.

De bewindsman heeft tijdens zijn werkbezoek de pijnpunten van het personeel aangehoord en heeft ook zelf de erbarmelijke omstandigheden waarin het personeel en cliënten dagelijks vertoeven gezien. Het is duidelijk dat er in de afgelopen periode heel weinig aandacht is geschonken aan deze stichting.

Aan het personeel heeft de minister geen beloftes gemaakt tijdens zijn bezoek, maar zal alles eraan doen om oplossingsmodellen te zoeken samen met andere ministeries om de situatie weer tot orde te brengen. Een van de pijnpunten betreft de rechtspositie van enkele personeelsleden.

Assembleelid Wang was ook aanwezig tijdens dit werkbezoek en heeft aangegeven op zijn eigen manier deze informatie ook over te brengen in De Nationale Assemblee zodat BDT alle aandacht krijgt te komende tijd.

Namens enkele Chinese winkeliers werd symbolisch een voedselpakket afgegeven aan BDT. Het is de bedoeling dat er 50 van deze pakketten de komende periode geleverd zullen worden voor BDT-personeel.

Minister Ramadhin gaf namens het ministerie ook wat beschermingsspullen aan BDT, zodat er veilig gewerkt kan worden in deze Covid-tijd. Het gaat om complete verpleegpakken, mondmaskers, handschoenen en faceshields. Er zijn vervolgafspraken gemaakt met de leiding om spoedige oplossingsmodellen te bespreken.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…