Minister Pollack-Beighle memoreert sterke verbondenheid Suriname-India

GFC NIEUWS- Minister Ydliz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft zondag namens president Désiré Bouterse het woord gevoerd bij de receptie ter gelegenheid van de 71ste Republic Day of India.
In Maharadja Palace memoreerde zowel minister Pollack als de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal de goede samenwerking en sterke verbondenheid tussen de twee natiën. Hierop werd door beide landen het glas geheven.
Beide functionarissen wierpen een terugblik op de recente gesloten samenwerkingsovereenkomsten betreffende zonne-energie voor het binnenland en het ontwikkelen van een Traditionele Medische Systemen Industrie in Suriname.
Ook bleven zij stilstaan bij de ondersteuning van India voor het opzetten van Waka Pasi Craft & More.
Ambassadeur Kanyal benadrukte ook de verbondenheid van India met het Caribisch gebied. Volgens hem is India het land met de grootste diaspora ter wereld: meer dan 13 miljoen, waarvan een deel in het Caribisch gebied.
India heeft tijdens de India-Caricom Summit een grant van 14 miljoen US dollar beschikbaar gesteld voor Caribische landen, te weten US 1 miljoen elk.
De diplomaat zegt dat zijn land verder gaat met het onafgebroken steunen van Suriname in haar ontwikkeling. Volgens hem worden beide landen ook gebonden door hun culturele rijkdommen.

Overige berichten