fbpx

Minister Polak benadrukt belang training crèchehoofden

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gaf in de trainingszaal van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij het officiële startsein voor de “Training of Trainers in Early Childhood Development”.

Het doel van dit project is om de kennis en vaardigheden van de crèchehoofden in ‘Early Childhood Development’, te vergroten en te versterken.

De training wordt verzorgd door het ministerie van Sozavo in samenwerking met ‘the Standing Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of the Islamic Cooperation (COMCEC) en de Kalkinma Development Bank of Turkey.

Crèches zijn een belangrijke basis behoefte voor gezinnen met werkende ouders. Zij dienen daarom de overtuiging te hebben dat de kinderopvang een veilige omgeving is voor het kind welke optimaal bijdraagt aan de opvoeding en ontwikkeling van het kind.

De bewindsvrouw drukte participanten op het hart om de kennis op te pakken, het toe te passen en over te dragen aan collega’s. Zo kunnen zij reeds in de vroege fase van hun leven zorg dragen voor de basis ontwikkeling en opvoeding van onze kinderen.

De minister geeft aan dat we niet vroeg genoeg kunnen beginnen met het stimuleren van kinderen. De financiering van dit project is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen COMCEC, het ministerie van Sozavo en vertegenwoordigers van de staat Suriname. De training duurt van 13 november tot en met 17 november in de trainingszaal van het ministerie van LVV.(GFC)