fbpx

Minister Pokie bezoekt scholen in Brokopondo

GFC NIEUWS- Het was dinsdag een prachtige ochtend toen minister Diana Pokie van Grondbeheer en Bosbeleid een bezoek bracht aan MULO en LBO Brokopondo.
Pokie, die zelf leerkracht is geweest op deze scholen, motiveerde de leerlingen door ze te zeggen dat ze ook uit het district afkomstig is en dat zij ook zo ver kunnen komen mits ze hun best doen.
Behalve het motiveren, hoorde de minister verder ook de problemen van de scholen aan. Het onder water lopen van de Muloschool als gevolg van goudwinning vlak ernaast is een van de nijpende problemen die dringend oplossing behoeft. De bewindsvrouw gaf aan dat reeds is ingegrepen en dat er spoedig verlichting komt.
Tijdens dit bezoek is er een geste aan beide scholen gedaan, bestaande uit schooltassen en mondkapjes. “In het kader waarin we nu leven, biedt ik u dit aan. Weest u vrij in uw beleid om aan behoeftige kinderen dit te geven, aldus Pokie.
Aan de scholieren gaf ze mee: “Doe kennis op, lees veel, gebruik social media voor positieve zaken, praat, wees mondig. Dan bereik je veel.”

BEKIJK OOK
Gezin dakloos door brand