fbpx

Minister Pengel installeert stichtingsbestuur Streekziekenhuis Marwina

Minister Patrick Pengel heeft het bestuur van de stichting Streekziekenhuis Marwina geïnstalleerd. In deze fase van voorbereiding van de operationalisering van het ziekenhuis is volgens minister Pengel, het bestuur heel erg belangrijk.

Het belang ligt in het feit dat er over een aantal zaken nagedacht en afgestemd moet worden. ‘We hebben gemeend om dit bestuur samen te stellen met mensen die verschillende achtergronden hebben en binnen de overheid, omdat we de ervaring en inbreng van meerdere ministeries nodig hebben’, zei minister Patrick Pengel. Het bestuur zal helpen om structuur te geven aan het ziekenhuis.

Het Streekziekenhuis Marwina zal de komende periode de nodige aandacht krijgen van het ministerie van Volksgezondheid, omdat het ministerie gauw wil overgaan tot de operationalisering. ‘Wij bedanken de minister voor het vertrouwen gesteld in ons. Wij zijn positief ingesteld en zullen ervoor zorgen dat de wensen van het ministerie en de bezoekers van het ziekenhuis in vervulling gebracht worden’, zegt Glenn Lavenberg, voorzitter van het bestuur.

BEKIJK OOK
Ambassadeur VS wil goede samenwerking met EZ

Voorzitter Lavenberg wordt ondersteund door Chantalle Sweet- Galgren, Anita Forst- Cumberbatch, de heer Banel Amalinsi, Mariska Janki, Leo Adang en Alida Weidum.

Het bestuur is voor drie jaar ingesteld te rekenen van 14 augustus 2017 tot en met 14 augustus 2020.(GFC)