Minister Pengel hekelt negatief gebruik social media

Het aanbieden van leningen tegen een lage rente, uitwisselen van persoonlijke informatie onder valse voorwendselen en andere negatieve zaken zijn kenmerkend voor de trend die reeds geruime tijd is ingezet op sociaal media. Daarbij worden landgenoten door middel van dit medium benaderd door fake account beheerders van verschillende hoogwaardigheidsbekleders.

Aan het lijstje van deze regeringsfunctionarissen is sinds kort de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel toegevoegd.
Onverlaten hebben gebruikmakend van een Facebookaccount onder de naam van de minister verschillende mensen benaderd voor een lening.

Volgens de beheerders is er een bank in Frankrijk die de Surinaamse regering wenst bij te staan door in te komen met leningen voor de mensen van lagere inkomensklasse. Dit alles berust niet op de waarheid.

De bewindsman betreurt het voorval en het feit dat het de beheerders van dit soort accounts nog steeds lukt om mensen om de tuin te leiden. Hij roept de gemeenschap op om dit soort contact te vermijden door in eerste instantie niet eens een vriendschapsverzoek van een dergelijk account te aanvaarden.

Minister Pengel spreekt de hoop uit dat sociale media steeds meer ingezet zal worden voor positieve doeleinden waardoor ook de gemeenschap veel voordeel aan zal hebben. De inspanningen om verbeterde communicatienetwerken op te zetten en te onderhouden moeten mensen verbinden in de positieve zin des woord.(GFC)

Overige berichten