fbpx

Minister Pengel committeert zich aan He For She-Campagne

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) heeft zich gecommitteerd aan de He For She-Campagne. Dit gebeurde in bijzijn van zijn collega Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZA). Een primeur van de dag, was het feit dat minister Pengel de 100ste mannelijke gecommitteerde van de He For She-Campagne is in Suriname, waardoor het aantal gecommitteerden in Suriname op 110 komt te staan.

Noersalim gaf aan dat hij het wenselijk vindt, dat er in de komende 2 maanden op zijn minst 100 gecommitteerden bij komen.

Op 24 november 2015 werd door de Biza-minister de He For She- Campagne gelanceerd en de Orange Day geïntroduceerd. Noersalim heeft het op zich genomen om als change agent de boodschap van gendergelijkheid en actievoering voor geweld tegen vrouwen verder te verspreiden. Hij wil deze doelen behalve op zijn ministerie, ook op andere ministeries bewerkstelligen.

BEKIJK OOK
Bromfietser in ziekenhuis overleden na frontale botsing met pick-up

Op de Gender Gap Index scoorde Suriname in 2017 een 0,62 op het gebied van economische participatie en kansen, wat een genderkloof van ongeveer 38 procent laat zien. Vrouwen hebben 38 procent minder kans op dezelfde economische kansen als mannen. De hoogst mogelijke score is 1 (gelijkheid) en de laagst mogelijke score is 0 (ongelijkheid).

De He For She-Campagne is een solidariteitscampagne voor de bevordering van gendergelijkheid, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Het doel is om gelijkheid te bereiken door alle geslachten aan te moedigen als agenten van verandering en actie te ondernemen tegen negatieve stereotypen en gedragingen.

Op grond van het idee dat genderongelijkheid een probleem is dat alle mensen raakt – sociaal, economisch en politiek – probeert het mannen en jongens actief te betrekken bij een beweging die oorspronkelijk werd opgevat als een strijd voor vrouwen door vrouwen.