Minister Pengel bezoekt werkzaamheden Dalian IV-project

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), bracht een veldbezoek aan diverse werkzaamheden binnen het Dalian IV-project. Deze bestaat onder andere uit de bouw van een nieuwe brug over het Saramaccakanaal ter hoogte van Beekhuyzen, de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de J.F. Kennedy Highway en de Martin Luther Kingweg en verder ook de asfaltering van de Martin Lutherkingweg (7km), strekking Meursweg tot de Water Hyacintsraat.

Volgens planning moet 130 kilometer aan wegen worden aangelegd en waar nodig rehabilitatiewerkzaamheden verricht worden.

Voor wat de asfaltering van de Martin LutherKingweg betreft gaat het om de rehabilitatie van een 7 km verhardingsweg. Volgens planning worden deze werkzaamheden na 9 maanden opgeleverd.

Voor wat betreft de in aanbouw zijnde brug te Beekhuyzen zegt de minister dat die een tweedelig doel heeft. De brug moet dienen als een extra brugverbinding over het Saramaccakanaal, waardoor er een betere verdeling zal zijn voor de doorstroom van het verkeer. De brug moet in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond.

De verbindingsweg tussen de Martin Luther Kingweg en de Kennedy Highway, die de minister ook bezocht, zal bestaan uit 2 rijstroken van elk 3.6 meter terwijl de weg totaal 10 km lang wordt. De oplevering van dit project is gepland voor 2020. Met deze verbindingsweg zal er een betere doorstroom zijn van het verkeer dat vanuit het zuiden naar Paramaribo gaat.(GFC)