fbpx
Minister Parmessar motiveert personeel Saramacca

GFC NIEUWS- Het personeel van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Saramacca heeft bezoek gehad van minister Rabin Parmessar en zijn staf.

Bezoeken afleggen aan de ressortkantoren in de verschillende districten, is opgenomen in het programma van de minister, met als doel openhartig te praten met het personeel en hun te motiveren om gezamenlijk te werken, aan de opbouw van de agrarische sector in Suriname.

“Saramacca is de groente en fruitschuur in Suriname”, gaf fungerend directeur van LVV Ashween Ramdin aan. Heel veel groenten en fruit vanuit dit district, wordt geëxporteerd naar de Europese Unie. Desondanks is er een dalende trend in de afgelopen periode op te merken in het aantal agrariërs in Saramacca.

De Ressortleider van Groningen, Frits Sabajo, en enkele rayonleiders hebben een presentatie gehouden voor de delegatie, over onder andere de structuur, personeelsbestand en de diverse werkzaamheden. Schaarse middelen, zoals transport en apparatuur, zijn de meest voorkomende uitdagingen waarmee zij kampen.

Sinds het aantreden van minister Parmessar in mei is het transformatieproces van het beleid, in rap tempo zichtbaar. Desondanks is er veel werk aan de winkel, geeft hij aan.

Dataverzameling is zeer belangrijk om het beleid beter uit te voeren en waar nodig bij te schaven. Aan de veldwerkers is aangegeven dat zij data wekelijks moeten aandragen.

Proeftuinen moeten dienen als een agrarisch educatief centrum om zo scholen landbouwonderwijs te kunnen voorzien. Het maken van meer plantmateriaal om zo de gemeenschap van meer planten te voorzien, met als gevolg meer groente, fruit en andere gewassen. Dit zijn enkele zaken in het transformatieproces van het ministerie van LVV.

De bewindsman roept eenieder op, om zelf initiatieven te nemen en creatief te zijn met de schaarse middelen van het ministerie.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…