fbpx
Minister Parmessar bezoekt landbouwgebied te Weg naar Zee

Minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt & Visserij (LVV) heeft donderdag een oriëntatiebezoek gebracht aan het gebied Weg naar Zee.

Aanwezig waren ook enkele stafleden, personeel van LVV Wanica A , enkele boeren, vertegenwoordigers van districtscommissaris Eric Grauwde en de Districtsraad van Paramaribo.

Momenteel worden er in dit gebied door drie ministeries ontwateringswerkzaamheden uitgevoerd, waarbij alle belangrijke hoofdlozingen worden opgeschoond.

Minister Parmessar geeft aan dat Weg naar Zee een belangrijk landbouwgebied is en dat hij met zijn bezoek de boeren en zijn personeel fysiek wilt ondersteunen. Volgens de minister wordt er gewerkt aan een plan om landelijk de waterhuishouding van alle grote landbouwgebieden in de toekomst te kunnen beheersen.

De boeren waren zeer verheugd met het bezoek van de minister en maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om suggesties aan te dragen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…