fbpx
Minister OWT&C voorstander korte communicatielijnen met dc’s

“We gaan voor korte communicatielijnen”, woorden van de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, tijdens een kennismakingsbezoek met de districtscommissarissen (dc’s).

Het is de bedoeling dat partijen tenminste 1 keer in de maand bijeenkomen om knelpunten binnen de districten te bespreken. Behalve de problemen op het gebied van ontwatering, waterkering en wegen, zal ook aandacht besteed worden aan moeilijkheden op het gebied van de bouw en verkavelingen. “We zullen dan samen nagaan hoe wij de burgerij uit de problemen kunnen helpen”, aldus de bewindsman, die de nadruk legde op het voorkomen van overlappingen van werkzaamheden.

De deken van de districtscommissarissen, Margaretha Malontie, is het eens met minister Chotkan, om gezamenlijk te kijken naar de diverse problemen en deze op te lossen. Verder benadrukt zij dat behalve het ministerie van OWT&C, ook de ministeries van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Regionale ontwikkeling en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hieraan te pas komen.

Een ander belangrijk punt dat aangehaald is, is de aanpak van de verschillende airstrips in het binnenland. Als de regen aanhoudt, is het niet mogelijk voor vliegtuigen om te kunnen landen. Hier zal ook extra aandacht aan moeten worden geschonken. Zij geeft aan dat het een mogelijkheid is om deze airstrips te verharden.

“De dc’s hebben hoge verwachtingen. Minister Chotkan heeft alles uiteengezet en wij zijn blij met de samenwerking die is toegezegd. Veder hopen wij dat er goede resultaten voortvloeien uit deze samenwerking”, aldus Malontie.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.