fbpx

Minister OW: Regering Bouterse-Adhin heeft burgers opgelicht, misleid en misbruikt

GFC NIEUWS- “Ja, anders kan ik het niet zeggen; Regering Bouterse-Adhin heeft arme burgers opgelicht, voor de gek gehouden en misbruikt,” zegt minister Riad Nurmohamed.
“Feit is dat rond de verkiezingen duizenden personen in dienst zijn genomen door de vorige regering. Ook op het ministerie van Openbare Werken is dat het geval. Lijsten vol namen zijn gestuurd naar het ministerie vanuit het kabinet en door zogenaamde toppers met als opdracht: neem ze in dienst,” beschrijft de minister de situatie.
Nurmohamed: “Dossiers ontbreken, het ministerie wist er niets van en belangrijker nog er is geen begroting voor vrijgemaakt. De mensen hebben niet gesolliciteerd, er waren ook geen vacatures trouwens. Dit alles wijst erop dat er met voorbedachte rade getracht is de inkomende regering te destabiliseren. Dit is hetzelfde wat er is gedaan met de aannemers. Die hebben kosten gemaakt, diensten verleend en zijn nooit betaald. De gevallen lopen op in de hondenren. Precies zo zijn er mensen in dienst genomen, puur om hun stem te kopen. Mensen zijn in dienst genomen door toppers, zonder papierwerk alleen voor een zogenaamde extra inkomen. Vele mensen zijn nooit komen opdagen.
Die periode is voorbij. De recente aanstellingen zullen onderzocht worden door de Presidentiële Commissie Rechtspositionele Aangelegenheden.”
De minister verduidelijkt wel dat sinds zijn aantreden niemand met ontslag is gestuurd en evenmin is iemand in dienst genomen. “Ik ben bewust van de moeilijke financieel-economische situatie die velen meemaken. De gewone man en vrouw, die kosten maakt om naar het werk te komen zullen wij beschermen. Zij zullen niet in de schulden gejaagd worden. Binnen een maand zullen de specifieke personen informatie krijgen over hun dienstverband. Ik wil verduidelijken dat er speciale aandacht gegeven zal worden aan gevallen van personen die het financieel moeilijk hebben en personen met een lichamelijke beperkingen. Wat vaststaat, is dat er niet meer betaald zal worden zonder werk. Het geld daarvoor is er trouwens ook niet.”
“In mijn leven en werk heb ik nooit onderscheid gemaakt tussen politieke kleur, geloof of etniciteit. Als minister ben ik daarvan meer dan ooit bewust. Ik ben er voor elke Surinamer. Transparantie en openheid heb ik vanaf het begin beloofd en daar sta ik bij. Onderscheid maken tussen het bestuurskundige en politiek is wat ik vanaf dag één heb gedaan. Maar indien er politieke aanvallen zullen komen zullen die een passend antwoord krijgen. Er zullen weer personen zijn die zeggen: Kijk, weer geklaag. Aan hun de boodschap: vraag jezelf af, wat je ons land hebt aangedaan. Google je nalatenschap maar. Vergeet niet; documenten kun je vervalsen maar de geschiedenis niet,” aldus minister Nurmohamed.

BEKIJK OOK
GBB wil samen met lokale gemeenschappen bedreiging biodiversiteit beperken