Minister Ori: Uitdagingen bij inschrijvingen LBO-scholen

GFC NIEUWSREDACTIE – Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname erkent de uitdagingen waarmee zijn ministerie momenteel kampt bij de inschrijving van leerlingen, vooral op technische scholen.

De overgang van leerjaar 10 naar 11 heeft verschuivingen veroorzaakt, met name bij het LBO, waar te weinig scholen beschikbaar zijn.

Ori belooft dat het ministerie hard werkt aan oplossingen, hoewel de start van het nieuwe schooljaar wellicht wat turbulent zal zijn. Hij voorspelt dat in oktober nog steeds plaatsingsproblemen zullen optreden.

Vooral in het zuidelijke deel van het land zullen er uitdagingen zijn, terwijl het noorden momenteel meer gebalanceerd is.

Ori benadrukt dat niet iedereen zijn schoolkeuze kan maken vanwege het tekort aan scholen en pleit voor betere toekomstige planning.

De onduidelijkheid rond het doorstroomsysteem zal worden aangepakt, met nieuwe instructies voor het komende schooljaar die vóór 1 oktober worden verwacht.

Ori verzekert dat deze veranderingen tijdig worden gecommuniceerd en benadrukt dat er zorgvuldigheid en duidelijke richtlijnen zullen zijn voor de leerlingdoorstroom.

OOK INTERESSANT
Dronken en verhitte mede-inzittende gaat tekeer met de politie tijdens verkeerscontrole en probeert weg te rijden met voertuig