fbpx
Minister Nurmohamed brengt bezoek aan Wegenautoriteit

GFC NIEUWS- De minister van Openbare Werken (OW) Riad Nurmohamed heeft vandaag in het kader van een serie werkbezoeken die hij aflegt de Wegenautoriteit aangedaan.

De rode draad door de toespraak van de bewindsman, die vergezeld was van zijn staf, kenmerkte zich door de volgende peilers :

1. De bereidheid tot ondersteuning aan de Wegenautoriteit terzake verandering van relevante wetgeving.
2. Openbaarheid van bestuur m.b.t. de uitbesteding van werken.
3. Transparantie van het beleid.

Grasella Jozefzoon, directeur Wegenautoriteit, die als eerste het woord voerde, memoreerde het belang van de organisatie om zichtbaar te zijn en ook haar plaats op te eisen in de gemeenschap.

De lichtbak voor het gebouw van de Wegenautoriteit is een stralend voorbeeld van het eerstgenoemde. Minister Nurmohamed opperde het idee om naar het model van de Wegenautoriteit ook een lichtbak te plaatsen om het ministerie van OW zichtbaarder te maken voor het publiek.

De voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) bij de Wegenautoriteit, Adeline Wijnerman, presenteerde het traject welke is doorlopen in de periode van 2018 tot heden. Zij gaf aan dat het de RvT helaas niet gelukt is om al haar gestelde doelen te kunnen realiseren.

De OW-bewindsman maakte aan het eind van zijn bezoek een kennismakingsronde op de diverse afdelingen. Het personeel werd daarbij in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. In zijn slotwoord gaf de minister aan zeer ingenomen te zijn met de ontvangst en dat het zeker niet bij dit bezoek zal blijven.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)