fbpx

Minister Noersalim wil helpen bij activiteiten religieuze organisaties

“Ondanks de moeilijke economische situatie waarin ons land nu verkeert zal er zoveel mogelijk naar creatieve oplossingen gekeken worden teneinde de  religieuze activiteiten tot een succes te laten verlopen”, zegt minister Noersalim van Binnenlandse Zaken.

Onlangs ontving de bewindsman een aantal religieuze organisaties op zijn department. Het gaat om de Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname (S.I.S), Surinaamse Moeslim Associatie ( S.M.A), Arische Vereniging Arya Dewaker, Sanathan Dharm Maha Sabha Suriname en de Vereniging van Volle Evangelische en Pinkster Gemeenten en Bedieningen in Suriname ( VVEPS ).

Deze maatschappelijke groepen worden door Noersalim gekenmerkt als een belangrijke spil voor een gezonde en stabiele samenleving. Aanpakken van knelpunten die deze organisaties belemmeren om hun bijdrage hieraan ten volle te leveren, zullen daarom serieus worden bekeken.

De Moslim-organisatie heeft aandacht gevraagd voor het aanstellen van imaams en voorgangers en voor de activiteiten rond de Ied-vieringen, terwijl de Hindoegemeenten graag zien dat de achterstanden in schoolsubsidies aangezuiverd worden en meer geestelijken worden aangesteld en benoemd.

De geestelijken aangesloten bij de Volle Evangelie hebben diverse bespreekpunten met oplossingsvoorstellen op tafel gelegd, wat zeer gewaardeerd werd door de Biza-minister. Eén van de aandachtspunten van deze organisatie is het ontbreken van een eigen begraafplaats.

De minister was vooral ingenomen met hun aanbod voor pastorale zorg aan de overheid en ziet dit graag zo gauw mogelijk realiteit worden voor de Surinaamse ambtenaar. Binnenkort worden de overige religieuze organisaties ook uitgenodigd voor een kennismaking.

 

 

Overige berichten