fbpx

Minister Noersalim ontvangt fotocollectie nationale herdenkingsdagen

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft het fotoverslag van de nationale herdenkingsdagen van het jubileumjaar 2018, in ontvangst genomen.

De overhandiging is op 19 juni verricht door de Nationale Commissie ter Herdenking van het jubileumjaar van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie.

Het fotoverslag bestaat uit 340 pagina’s met beeld van de bovengenoemde nationale herdenkingsdagen van het jubileumjaar 2018.

Commissievoorzitter Henk Herrenberg zegt; “Wij zijn nu aan het einde van onze werkzaamheden, vandaar dat de verslagen eruit komen rollen. Het was een genoegen om het vertrouwen te hebben van de regering om deze taak te vervullen.”

Minister Noersalim gaf aan dat de commissie zaken niet alleen voor de regering heeft vastgelegd, maar voor de totale natie en de generaties die volgen.

BEKIJK OOK
Santokhi en Brunswijk: Nationale ontwikkelingsinspanningen voor gezondmaking Surinaamse economie gaan in alle rust en eenheid voort

In het verslag zijn de verschillende feestelijke- en culturele activiteiten rondom bovengenoemde feestdagen vastgelegd. De commissie heeft ook haar ondersteuning geboden bij de viering van de Dag der Inheemsen, die samenvalt met de herdenkingsdag van de Javaanse Immigratie. Ook is er ondersteuning geboden bij de herdenking van de Dag der Marrons.

Eerder dit jaar is reeds een fotoverslag van bovengenoemde activiteiten overhandigd aan vicepresident Michael Ashwin Adhin. Het complete fotoverslag omhelst een verzameling van in totaal zevenduizend tot achtduizend foto’s.

Aan minister Noersalim is een collectie bestaande uit circa drieduizend foto’s overhandigd.