fbpx

Minister Noersalim ontvangt elfjarige schrijver Aarush Tilak

De elfjarige Frans- en Engelssprekende Aarush Nishant Tilak heeft tijdens een bezoek aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken zijn pennenvrucht ‘My Colorful World Travels’ overhandigd aan de bewindsman. De jonge schrijver is in Syrië geboren uit ouders met Surinaamse roots.

Minister Noersalim vond het belangrijk om de jonge auteur te ontmoeten; “Wanneer jonge mensen schrijven, hun gedachten op papier zetten om te delen, dan is het een inspiratie voor anderen”.

My Colorful World Travels vertelt de buitengewone reis van de Nederlandse auteur, die als kind van ouders in dienst van de Verenigde Naties zijn internationale ervaringen toewijdt aan kinderen over de hele wereld in een geest van internationale solidariteit, culturele diversiteit en vriendschap.

De verkwikkende verhalen en geweldig geheel, originele illustraties beschrijven hoeveel naties, rijk of arm, van elkaar kunnen leren. Het zeer kleurrijk boekje is een succesvolle stap van een kind om culturen en naties dichter bij elkaar te brengen. Het is de uitgesproken wens van de auteur, dat de opbrengsten van het boekje volledig bijdragen aan liefdadigheidsprojecten bij het bevorderen van het bewustzijn van het behoud van het Amazone regenwoud en het welzijn van al het leven dienen voor de huidige en toekomstige generaties.

De jonge auteur heeft acht maanden gedaan over het schrijven van het boek. Hij weet nog niet of dit zijn laatste productie is. Het gezin heeft op Commewijne een stuk land, dat wordt ontwikkeld als een bio-farm. De bedoeling is dat onder meer trips worden georganiseerd om scholieren milieubewust te maken. Vooral jongeren met een beperking zijn een belangrijke doelgroep.

Het gezin Tilak vindt het een uitdaging voor ontwikkelingslanden om met kwetsbare kinderen, onder wie kinderen met een beperking, om te gaan. Daar willen zij een bijdrage aan leveren. Ook overweegt gezin om zich voorgoed te vestigen in Suriname.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het bevolkingsbeleid, dat een bijdrage moet leveren aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving, alsook een goede integratie van alle groepen.

My Colorful World Travels biedt inzicht in gebruiken en gewoonten van verschillende bevolkingsgroepen en culturen in de verschillende continenten van de wereld.