Minister Misiekaba warm onthaald in Nickerie

GFC NIEUWS- De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba, werd woensdag warm onthaald in het rijstdistrict, Nickerie.

Bij zijn aankomst werd hij verwelkomd door districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe, de bestuursdienst, medewerkers van SoZaVo en een Tassa-Band.

Zoals eerder beloofd door de minister, heeft hij een werkbezoek gebracht aan het district. Hij is samen met een delegatie bestaande uit medewerkers van de Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV), die is gestart met de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) en financiële uitkering aan mensen met een beperking en zwakke huishoudens.

Minister Misiekaba heeft ouders, die in grote getallen aanwezig waren, toegesproken. “Ik ben persoonlijk naar hier gekomen om te zien als alles goed verloopt bij de betaling van de sociale voorzieningen. Ik wil verder van u horen hoe u de werkzaamheden van SoZaVo Nickerie ervaart. Ik blijf daarom twee dagen in Nickerie. De ambtenaren kennen hun werk en ik weet dat ze een goede job zullen doen. Mocht er toch iets zijn dat niet goed loopt, wil ik samen met u ernaar kijken,” zei de minister.

Ook in Nickerie vinden de mensen dat de financiële ondersteuning voor zwakke huishoudens verhoogd moet worden. “Overal waar ik ga hoor ik hetzelfde en ik begrijp het helemaal. Deze zaak is al besproken met de president en er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden voor verhoging”, zegt de bewindsman.

Verder zegt hij dat de president ook bezig is te kijken naar de hoogte van de tegemoetkoming voor mensen met een beperking.

De minister zal twee dagen in het rijstdistrict verblijven. Hij zal van gelegenheid gebruik maken om gesprekken te voeren met verschillende groepen binnen zijn werkgebied.

Hij vervolgt zijn reis vrijdag naar Wageningen en vervolgens naar Coronie.