fbpx

Minister Misiekaba vergadert met bewoners Pikin Slee

GFC NIEUWS- Bewoners van het dorp Pikin Slee hebben een onderhoud gehad met minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Tijdens de bijeenkomst die in dit dorp werd gehouden en waar voornamelijk vrouwen aanwezig waren, is met de bewindsman van gedachten gewisseld over de voorzieningen van SoZaVo in het gebied.

De betaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) is vlot gegaan. De uitbetaling van financiële bijstand had wat problemen. Die zijn besproken en opgelost.

“Het werk dat ik doe is overheidswerk. Zolang er een probleem is moet het gerapporteerd worden dan pakken we het aan.” Ik ben daarom blij met deze meeting,” zegt minister Misiekaba.

Hij benadrukt dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting iedereen die hulpbehoevend is, wil helpen. Echter, is het de bedoeling dat nadat iemand geholpen is en weer normaal kan werken of functioneren, uit het systeem van Sozovo gehaald zal worden. Dit geldt voor zij die door omstandigheden tijdelijk beperkt zijn.

BEKIJK OOK
Stille loop en petitie om aandacht te vragen voor kindermisbruik- en handeling

Door de jaren heen hebben mensen volgens de minister onterecht gebruik gemaakt van de voorzieningen. “Ik wil jullie vragen om het ministerie ook te helpen om de sociale steun te bieden aan de mensen die het daadwerkelijk nodig hebben”.

Een andere kwestie die speelt in het Boven-Suriname gebied, is de doktersverklaring die iemand moet krijgen om aan sociale voorziening te komen. De verklaring is volgens de medewerkers van Sozavo vaak niet duidelijk, waardoor er geen besluit genomen kan worden om de mensen in aanmerking te doen komen.

De doktersverklaring wordt uitgeschreven door de artsen van de Medische Zending. De minister heeft contact opgenomen met de directeur van de Medische zending, Herman Jintie, die heeft toegezegd naar de zaak te zullen kijken.

De minister heeft ook individuele problemen van bewoners aangehoord en opgelost. De bewindsman heeft de meeting met de bewoners van het dorp Pikin Slee als vruchtbaar ervaren.