fbpx

Minister Misiekaba roept op tot voorzichtigheid tijdens droogte

GFC NIEUWS- Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) roept de samenleving op, om met het oog op het naderen van de grote droge tijd, voorzichtigheid in acht te nemen.

Hij stelde dat iedereen de voorlichtingscampagne van de brandweer nauwlettend moet volgen. De minister raadt burgers af om geen gras en vuil te verbranden. Ook adviseert hij ouders en verzorgers om kleintjes niet alleen thuis te laten.

Minister Misiekaba woonde afgelopen zaterdag de begrafenis bij van de 2-jarige Delvano Eind, die op 2 juli bij een woningbrand is omgekomen.

Dinsdag heeft de bewindsman eveneens de uitvaart van Teshiro, Trushon, Jayden en Jelaini van Hetten die tijdens een andere brand van 2 juli jongstleden het leven hebben gelaten, bijgewoond. Het viertal is gisteren ten grave gedragen.

Tijdens de uitvaartdienst die in Ocer werd gehouden, was het voor familie en vrienden moeilijk om hun emoties te bedwingen. Na een woord van bemoediging van de geestelijke trok de stoet naar de begraafplaats Hodi Mihi Cras Tibi, waar het viertal aan de schoot der aarde werd toevertrouwd. Vanwege de regering heeft ook Onderwijsminister Lilian Ferrier de uitvaartdienst bijgewoond.

Minister Misiekaba zei dat hij zich sterk maakt om een fonds in het leven te roepen dat ervoor moet zorgen dat bij dergelijke calamiteiten snel hulp kan worden geboden. Hij zal dit in regeringsverband verder bespreken.

Overige berichten