fbpx

Minister Misiekaba motiveert medewerkers overheidscrèches

GFC NIEUWS- Elk jaar, aan het begin van een nieuw crèchejaar, worden de medewerkers van de verschillende overheidscrèches gemotiveerd om voort te gaan met het mooi werk dat ze doen.

Directeur Felicia van Cooten van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) zegt dat deze dag belangrijk is. “De medewerkers hebben een toffe job te doen en daarvoor heb je gemotiveerde mensen nodig,” benadrukt de directeur.

Ze geeft ook aan dat de omgeving waar de crèche medewerkers moeten werken niet al te fraai is. “We werken in gebouwen die renovatie behoeven. De gebouwen die in de tachtiger jaren zijn opgezet, zijn op enkele na niet gerenoveerd en dat kan soms demotiverend werken,” zegt van Cooten.

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba, die één van de sprekers was tijdens de motivatiedag, heeft aangegeven dat er nu gesprekken worden gevoerd met een donor die mogelijk de renovatie van de gebouwen ter hand wilt nemen.

BEKIJK OOK
PL herdenkt samen met first lady en 'Jawa' parlementariërs van NDP en VHP Javaanse immigratie te Mariënburg

“One Step at the time. We zijn ermee bezig. Zoals ik eerder aangaf, moeten alle kantoren en instanties van het ministerie uitnodigend zijn. We leggen de contouren daartoe,” aldus minister Misiekaba.

Tijdens zijn speech heeft de bewindsman de werkers moed ingesproken. “U bent een held. Onze jonge kinderen die ons dierbaar zijn, vertrouwen wij de hele dag toe aan jullie. U werkt aan de opvoeding en vorming van onze kleintjes. Daarnaast biedt u mogelijkheden aan werkende ouders doordat u op hun kinderen let. U bent een held,” motiveerde de minister de crèchemedewerkers die in grote getallen waren opgekomen in de Congreshal.

Na het officieel gedeelte hield de minister zich nog even bezig met de werkers die nog enkele vragen hadden. Een van de zaken was hun rechtspositie. “Wat dat betreft speel ik geen politiek. Waarop u recht hebt, zal ik als minister middels mijn handtekening, zonder aanzien des persoon, in orde maken,” benadrukte Misiekaba.