Minister Misiekaba installeert Peneux als nieuwe directeur ALO

GFC NIEUWS- De minister ad interim van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC), Andre Misiekaba, heeft Robert Peneux geïnstalleerd tot de nieuwe directeur van de Academische Leraren Opleiding (ALO), voorheen Instituut voor de Opleiding van Leraren(IOL).
De beëdiging vond plaats op het secretariaat van het IOL in aanwezigheid van de directeur van Onderwijs en leden van de raad van toezicht.
De minister gaf woensdag tijdens de installatie aan dat het een voorrecht is om een zeer kundige en gedreven man als Peneux aan te stellen als directeur van ALO. Hij gaf verder aan dat Peneux op verschillende niveaus in het onderwijs zijn bijdrage heeft geleverd.
Misiekaba noemde daarbij het HAVO, directeur van onderwijs en ook zijn bijdrage als Onderwijsminister. De bewindsman memoreerde ook het feit dat Peneux zijn bijdrage heeft geleverd aan het opzetten van de Militaire Academie. “Het is voor mij een voorrecht om u namens minister Lilian Ferrier te installeren als de nieuwe directeur. Let the work begin,” aldus Misiekaba.
Het IOL is geen onbekende plek voor Peneux. De nieuwbakken directeur heeft 7 jaar gediend als leraar op deze opleiding. Hij heeft ook gezorgd voor de transformatie van de toenmalige opleiding handelswetenschappen tot de opleiding economie op het instituut.
Peneux geeft aan dat hij gedreven is om de overgang van IOL naar ALO in goede banen te leiden. “Ik weet dat transformatie niet altijd makkelijk gaat, maar ik ga voor die uitdaging,” stelt Peneux resoluut.
Hij drukt het ministerie op het hart om processen die te maken hebben met de transformatie op een hoog tempo af te handelen. De directeur start met volle overtuiging aan zijn nieuwe uitdaging.

Overige berichten