fbpx
Minister Misiekaba beseft verantwoordelijkheden en verwachtingen

De nieuwe minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Andre Misiekaba, werd warm onthaald bij de overname van de portefeuille van het ministerie van SoZaVo.

Voor de minister is het een bijzondere dag om dit eervol beroep te mogen aanvaarden. Hij is erg blij, maar beseft tegelijkertijd dat deze functie een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat de verwachtingen heel hoog liggen.

Tijdens zijn speech gaf de minister aan dat hij en zijn team bevoorrecht zijn om op het mooiste ministerie te werken. Het is een heel belangrijke ministerie, waarbij de mens als sociaal wezen centraal staat. Hiermee geeft de minister aan dat het ministerie van de hoogste tot de laagste persoon toegankelijk en uitnodigend moet worden gemaakt. Hij wil dat stukje optillen naar een hoger niveau. “Bij elke balie en elk loket waar ook ter lande moet eenieder kunnen komen en als zij huiswaarts keren moet dat met een tevreden gevoel zijn’, benadrukt de minister.

Het huisvestingsvraagstuk heeft de minister hoog op zijn agenda. “Vanaf het parlement, wist eenieder dat huisvesting mijn ding is. Jij kan jouw leven niet goed organiseren als je geen dak boven het hoofd hebt”, vervolgt de bewindsman. Daarom vindt hij het belangrijk om deze kwestie direct aan te pakken. In overleg met de leiding van het land zal het ministerie ervoor zorg dragen dat verschillende doelgroepen in aanmerking kunnen komen voor een woning.

De minister wenst daarom beoordeelt te worden op twee zaken: ten eerste – het toegankelijk en uitnodigend zijn van het ministerie voor de samenleving; ten tweede – inzoomen op het huisvestingsvraagstuk, waarbij deze gestructureerd wordt aangepakt.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…