fbpx

Minister Miranda voert overleg met Curaçaose collega over Insel Air

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie(OWT&C), Jerry Miranda, en zijn collega van Curaçao, minister Zita Leito, hebben dit weekend op verschillende momenten overleg gevoerd over hoe verder met vliegmaatschappij Insel Air.

Minister Miranda en minister Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning zijn in nauw overleg om te komen tot een structurele oplossing voor problemen uit het verleden en garanties voor de samenwerking in de toekomst. “Het is geen hemelsbreed probleem, maar we vragen een ieder om ons de ruimte te geven om met een pasklaar antwoord te komen in deze kwestie,” merkt minister Miranda op.

In gemeen overleg is besloten om de Insel air vlucht van maandag 18 december door te laten gaan, aangezien het om passagiers gaat die de feestdagen willen doorbrengen met familie in Suriname. “Deze passagiers hebben niets te maken met dat wat zich heeft afgespeeld in het verleden,” legt Miranda uit.

OOK INTERESSANT
Evenwichtige uitvoering derde Decent Work Country Programme vereist

Hij is tevreden over de deliberaties met zijn collega en geeft mee dat er enkele concrete voorstellen hieruit zijn gekomen. In een meeting zal hij morgen de voorstellen bespreken met de verschillende stakeholders en samen met deze actoren besluiten over de relatie met Insel Air en hoe invulling daaraan te geven in de toekomst. Gelet op de gevoerde gesprekken is de bewindsman hoopvol gestemd.(GFC)